סטארט - שירותי מחשוב לעסקים | לוגו

וירוסים במכשירים ניידים

וירוסים במכשירים ניידים, פריצה למכשיר טלפון

בעולם הדיגיטלי, כאשר מדברים על המונח "וירוס" לרוב מתכוונים להדבקה המתבצעת בין מחשבים, אך למעשה, גם טלפונים סלולריים חשופים להם באותה המידה ואולי אף יותר, משום שאנו כבר מזמן משתמשים בניידים כמחשב לכל דבר, אך תודעתית הוא עדיין על תקן טלפון בלבד ולכן לוקח זמן עד שמאתרים השתלטות של וירוס באופן עצמאי.

שתי מערכות ההפעלה הסלולריות, אנדרואיד ו-IOS מתגאות ביכולתן לעמוד בפני חדירת וירוסים למערכת. חברת אפל אף מגדילה לעשות ושומרת על מרחב סגור בכל הנוגע להתקנות חדשות ומגבילה מאוד את האפליקציות העולות לחנות האפליקציות שלה, אך האמת היא שאף מערכת הפעלה סלולרית אינה חסינה, בדיוק כשם שאף מערכת הפעלה באף מחשב אינה חסינה.

הגנה על טלפון נייד

הסיבות להחדרת וירוסים במכשירים ניידים

אין כאן משום המצאת הגלגל… הסיבות להפצת וירוסים בניידים די זהות לסיבות להפצת במחשב:

  • דליית מידע – בין אם למטרת ריגול ובין אם למטרת שימוש לא מורשה ו/או לא חוקי בו.
  • נוזקה – השבתה של מערכת ההפעלה ושל מכשיר הטלפון הנייד עצמו.
  • גניבה, זיוף ושאר מרעין בישין – במסגרת דליית המידע מהמכשיר, למעשה ניתן להשתמש בו על מנת לזייף זהות, לגנוב באמצעותו וכו'.
  • כופר – תתפלאו, אבל גם למכשירים ניידים ניתן בקלות להחדיר וירוס כופר, לנעול קבצים או כל המכשיר ולסחוט את בעליו.

דרכי החדרת הוירוס למכשיר הנייד

דרכי החדרת הוירוסים למכשיר הנייד קלה אוי יותר מאשר החדרת וירוס למחשב ולו משום השאננות האופפת את משתמשי הנייד נוכח הדרכים הקלות והזמינות לכך:

  • מיילים – הדרך הישנה והמוכרת – הצמדת וירוס לקובץ ושליחה ע"י מייל, כביכול ממקור מוכר. אם מותקנת לכם על גבי המכשיר הנייד תיבת מייל (ולרוב כן), תמיד קיימת הסכנה שאת הקובץ תמשכו דווקא למכשיר הנייד ולא למחשב.
  • הודעות טקסט בפלטפורמות המסרים השונות: בין אם זה אס.אמ.אס רגיל או הודעת ווטסאפ, מסנג'ר וכו', באמצעות הודעה תמימה לחלוטין הכוללת קישור רגיל ניתן להחדיר וירוס לנייד ללא כל בעיה.
  • אפליקציות – עם כל הכבוד לבעלותיהן של שתי מערכות ההפעלה, לשתיהן יש בעיה של חדירת וירוסים לחנות האפליקציות שלהן, מי יותר מי פחות. מספיק שהורדתם אפליקציה שמכילה קוד זדוני ועליתם בגורל (ע"ע מקרה camscanner ודומיו).
אבטחת מידע לעסקים, סייבר

וירוסים במכשירים ניידים מה עושים? גם כאן – מתמגנים

ישנם מספר צעדים שעליכם לעשות על מנת להגן על מכשיר הנייד שלכם בפני ווירוסים, בדיוק כשם שאתם מתמגנים מולם במחשב האישי.

  • התקנת תוכנת אנטי וירוס – קיימות מספר תוכנות אנטי וירוס להורדה מחנויות האפליקציה. חלקן טובות יותר וחלקן טובות פחות וכמעט כולן מגיעות גם בגרסה החינמית,אם כי המוגבלת מעט ביכולתה.
  • מיילים – אין לפתוח מיילים ממען לא מוכר. מיילים ממען מוכר יש לוודא כי הוא אכן צפוי בתזמונו ומכיל קבצים נקיים מווירוסים הן ע"י בדיקה עם השולח והן ע"י סריקה.
  • הימנעו מהורדת אפליקציות לא מוכרות ואם בכל זאת חשוב לכם להוריד אפליקציה, עשו זאת אך ורק ע"י הורדה מחנות האפליקציות ולא מהרשת.
  • הימנעו מפתיחת קישורים נלווים להודעות אלא אם ווידאתם ששולחם יודע בדיוק מהו הקישור שנשלח אליכם באמצעותו.

זכרו! טלפון כבר מזמן אינו רק טלפון אלא מחשב לכל דבר ועניין. שמרו עליו באותה המידה.

מאמרים נוספים שיעניינו אותך

סטארט - שירותי מחשוב לעסקים | אייקון

חברת סטארט שירותי מחשוב – מספקת מגוון פתרונות טכנולוגיים לעסקים וחברות. בנוסף, ניתן למצוא אצלנו חבילות משתלמות ובמחירים אטרקטיביים במיוחד!

השאירו פרטים
סטארט ברשת

תוכן עניינים

המאמרים החדשים באתר
HOME

Call now: +972 77-8040307 New reading Welcome to IT-START Your partners for business-technological success Nice to meet you, IT START. Our role is to ensure

סקר ניהול סיכונים

ניהול סיכונים הוא היבט מכריע בכל עסק. זה כרוך בזיהוי סיכונים פוטנציאליים ופיתוח אסטרטגיות לצמצום או לסילוקם. סקר ניהול סיכונים הוא כלי המשמש להערכת שיטות

נוהל אבטחת מידע בארגון

ככל שהטכנולוגיה ממשיכה להתקדם, ארגונים נעשים תלויים יותר ויותר במערכות מידע דיגיטליות כדי לאחסן ולעבד נתונים עסקיים. זה הופך את אבטחת המידע לחיונית עבור עסקים

סקר סיכוני IT

הטכנולוגיה שינתה את המשחק עבור עסקים רבים במונחים של יעילות, פרודוקטיביות וחדשנות. עם זאת, עם הטכנולוגיה המתקדמת מביא עימה את כל נושאי סיכוני אבטחת מידע

נוהל אבטחת מידע

בעידן הדיגיטלי של היום, נתונים הם אחד הנכסים היקרים ביותר לעסקים יכולים להחזיק. ממידע פיננסי ועד נתוני לקוחות, חברות מסתמכות במידה רבה על הנתונים שהן

Translate »
Call Now Button