חיבור בלוטוס נועד לחבר התקנים חיצוניים למחשב שלא באמצעות כבלים וחוטים ומאוד מקל במצבים מסוימים בהם ההתקנים רחוקים פיזית, או לא ניתן להעביר מידע בין התקנים ללא חיבור ביניהם. חיבורי בלוטוס פופולריים בעיקר בהתקני שמע ומדיה ולרוב קיים במחשבים ככל שהם חדשים יותר. חיבור הבלוטוס נועד לפחות בחלקו להחליף את חיבור האינפרא אדום שהיה קיים במחשבים ניידים (בנייחים כמעט ולא).
כיצד יודעים אם קיים התקן בלוטוס על גבי המחשב?
בעלי מערכת ההפעלה ווינדוס 10 יכולים לבדוק בקלות אם קיים במחשב התקן בלוטוס ע"י הקלדה בשורת החיפוש Bluetooth ולחיצה על החיפוש. אם קיים חיבור שכזה הוא יזוהה במיידי.
אם מערכת הפעלה שונה, ניתן לזהות קיומו או קיומו של חיבור בלוטוס ע"י בדיקה בלוח הבקרה ובהתקנים המופיעים במנהל ההתקנים.
במחשב נייד לעיתים קיים סימון בסרגל הכלים התחתון שבשולחן העבודה ולחיצה עליו תוכל להפעילו.
הפעלת בלוטוס במחשב
אם קיים בלוטוס במחשב קיימות מספר אפשרויות להפעיל אותו על מנת להתחיל להעביר מידע בין ההתקנים (גם אם מדובר בהתקן שמע, המידע הוא המוזיקה שעוברת ביניהם ומושמעת בהתקן החיצוני.
אם מופיע אייקון של בלוטוס בסרגל הכלים שבתחתית המסך, ניתן להקליק עליו או ללחוץ על קליק ימני והפעלה.
אם מוצאים את חיבור הבלוטוס באמצעות מנהל ההתקנים יש ללחוץ עליו ולהפעילו ע"י לחיצה על מצב מופעל.
במערכת ווינדוס 10 ניתן ללחוץ על ריבוע הנראה כמו בועת מילים בצדו השמאלי התחתון של סרגל הכלים בתחתית המסך ולחיצה על "התחבר".
כמובן, שיש להפעיל את חיבור הבלוטוס של ההתקן החיצוני ולהקליד למחשב את מספר ה-PIN אם התבקשתם לעשות כן. לכל התקן מצורף מספר ה-PIN שלו בתוך האריזה.
הפעלת בלוטוס במקרה ולא קיים במחשב
כאמור, לא בכל מחשב קיים התקן בלוטוס ולכן לא לכל מחשב ניתן לחבר התקן באמצעות חיבור שכזה. אלא אם כן, רוכשים חיבור בלוטוס קטן (דונגל) במחיר מצחיק למדי של כמה עשרות שקלים במקרה הגרוע וחיבורו למחשב באמצעות USB. ברגע שהמחשב מזהה את חיבור הדונגל למחשב, תתווסף אשרות ההתחברות ע"י בלוטוס למרכז ההתקנים וניתן יהיה להפעילו כאילו היה חלק בלתי נפרד מהמחשב.
על מנת להוסיף את ההתקן שאליו ברצונכם להתחבר, לחצו על הוספת התקן והדליקו את חיבור הבלוטוס בהתקן עצמו. המחשב יזהה את ההתקן ועליכם יהיה ללחוץ על התחברות. לעיתים לא יהיה צורך בהוספת ההתקן החיצוני לרשימה, אלא פשוט להדליק את שני חיבורי הבלוטוס הן במחשב והן בהתקן עצמו והמחשב מיד יזהה אותו כהתקן הנמצא בקרבת מקום.
כך תוכלו להתחבר לאוזניות אלחוטיות, רמקולים חיצוניים והתקני מדיה שונים שישדרגו לכם את חווית השמע דרך המחשב פי עשרות מונים.
חשוב לציין, למרות שזה נשמע מובן מאליו, שעל ההתקן ועל המחשב אליו הוא אמור להתחבר להימצא באותו חלל או לפחות בטווח קליטה ביניהם, אחרת המחשב לא יזהה את ההתקן וכלל לא יתבצע חיבור ביניהם למרות הפעלת הבלוטוס בשניהם.
ישנם התקנים חיצוניים שאינם התקני מדיה, כגון מוניטור אינטרנטי לבדיקת קצב לב דרך מכשיר הנמצא על גופו של החולה, מסופון נייד וכו'.