טכנולוגיות ענן נחשבות לאחת ההתפתחויות החשובות ביותר בתחום המחשוב והאינטרנט בשנים האחרונות. טכנולוגיות אלה זכו לשמה משום ההקבלה לענן שכביכול נגיש בו זמנית ממספר מקומות שונים, למרות שאינו קרוב פיזית. למעשה, טכנולוגיות אלה כבר היו קיימות בעיקר בשירותי מייל כמו ג'ימייל, אך עם הזמן התרחבו לשירותי אחסון כמו דרופבוקס, גוגל דרייב ועוד.
![מחשב עם טכנולוגיות ענן](https://it-start.co.il/wp-content/uploads/2020/11/it-start-location-14-1.png)
התחברות בענן והיתרונות של טכנולוגיות ענן
טכנולוגיות ענן מאפשרות התחברות לשרת שאינו נמצא פיזי ליד תחנת העבודה (מחשב) אך נותן מענה כאילו היה שם. הן מבחינת רמת המשתמש היחיד והן מבחינת המשתמש העסקי, עבודה מרחוק ואחסון ושיתוף בענן באמצעות טכנולוגיות ענן מאפשרת יתרונות רבים, כגון:
נוחות מרבית באמצעות טכנולוגיות ענן
עבודה באמצעות טכנולוגיות ענן מאפשרת גישה נוחה לקבצים ותוכנות וכן דואר בענן לעסקים אשר אינם בהכרח נמצאים על גבי המחשב אך ניתנים לשימוש בכל עת ומכל מקום בעולם ובלבד שקיימת גישה לאינטרנט וסיסמת גישה מרחוק. באופן זה, במיוחד כאשר מדובר בבית עסק, ניתן לבצע שירותי ענן לעסקים ולעבוד מכל מקום ואין צורך לחכות לשעות העבודה הרשמיות על מנת להתחבר למערכות השונות באמצעות הענן. עובדה זו קיבלה משנה תוקף בעת האחרונה בה עובדים רבים מצאו את עצמם עובדים מהבית ומתחברים מרחוק וכמובן שישנו גיבוי בענן לעסקים.
חיסכון
טכנולוגיות ענן חוסכות לבית העסק בכמה מישורים:
חיסכון בזמן – במקום לחכות עד אשר מגיעים לבית העסק על מנת לתת את המענה ולבזבז זמן רב (וזמן כאמור שווה כסף) שיכול לעלות לבית העסק בלקוחותיו, במוניטין שלו ואף יותר מכך, המענה המיידי באמצעות טכנולוגיות ענן ממש כמו שתעסיקו Help Desk והיכולת לבצע תהליכים מרחוק וכן תמיכה מרחוק עושים את ההבדל המשמעותי. למעשה, אין חובה להגיע למשרד כאשר יש אפשרות להתחבר מרחוק
חסכון בכסף – מעבר לאלמנט הזמן היקר, במקום להתקין תוכנות חומת אש וכן תוכנות יקרות על כל תחנת עבודה ולשקוע בעלויות עד צוואר, טכנולוגיות ענן מאפשרות להתחבר לתוכנות המאוחסנות על גבי שרת הענן ולבצע ניהול שרתים גם אם אינו נמצא פיזית בקרבת מקום, וכן ניהול רשתות לעסקים כך שאין חובה גם ברכישה ותחזוקה של שרת מקומי, עובדה המוזילה את העלויות השוטפות משום שעלות האירוח והשימוש בשרתי ענן זולות משמעותית מרכישה ותחזוקה של שרת פיזי, הן מבחינת כוח האדם המוקצה לכך והן מבחינת עלויות החומרה הנלוות לכך כמו גם השדרוגים המבוצעים לאורך הזמן.
חיסכון זה בעלויות השוטפות בא לידי ביטוי גם אם מדובר בגודל שטח אחסון רחב במיוחד. יתרה מזאת, התחברות מרחוק אינה מחייבת בשימוש בחומרה מיוחדת לרוב ולרוב אין צורך ברכישות מיוחדות נוספות מעבר למחשב, ראוטר ושירותי אינטרנט.
מקום אחסון – כאשר מאחסנים קבצים ותוכנות בענן אין צורך לפנות זיכרון ומחיקת תוכנות והתקנים במחשב הן בשרת המקומי והן בתחנת המחשוב עצמה, משום ש/קבצים ותוכנות אלה כלל אינם נמצאים על גבי המחשב אלא נגישים בשרת הענן בלבד.
גיבויים
כל הקבצים המאוחסנות בשרת ענן וכל התוכנות אשר מאוחסנות בו מגובים בכל עת, ללא צורך לעצור את יום העבודה, לבצע גיבוי למחשב ידני ולשמור תיעוד קשיח כמו דיסק או קלטת. גיבוי שרת הענן נעשה באופן אוטומטי ומאפשר גישה בטוחה לקבצים שחלילה נמחקו או אבדו כמו גם עבודות שנעשו בתוכנות השונות המאוחסנות. גיבוי זה מתקשר הן לאלמנט הנוחות והן לאלמנט החיסכון והופך את העבודה באמצעות טכנולוגיות ענן ליעילות מאוד, הן לטווח הקצר והן לטווח הארוך.