בכל מספר שניות מרחשת פריצה למערכות מחשוב כלשהן בעולם. כן, בכל כמה שניות. הנתונים הסטטיסטיים מפחידים הן בשל ריבוי השימוש במערכות מחשוב והן בשל המוטיבציה ההולכת והגדלה של האקרים וגורמים עונים המנסים להשיג מידע בכל רגע נתון. ככל שהמניע יותר זדוני כך עולה מידת המוטיבציה ומשתכללים הכלים העומדים לטובת הפריצה.
יתרה מזאת, בתקופה שבה כלל התקני המחשוב מקושרים זה לזה בטכנולוגיות מתקדמות, מידע רב עובר ביניהם בכל רגע נתון. עובדה זאת חושפת את המידע לגורמים עוינים בכל עת, הן עבור המשתמש הפרטי והן ובמיוחד עבור המשתמש העסקי בדיוק בשביל זה אבטחת מידע בענן זה הפתרון המושלם.
פריצה למערכות מחשוב ומידע מתרחש מהסיבות הבאות
ריגול תעשייתי לטובת מתחרה או יריב המנסה להתחקות על הצעדים על מנת לגבור בתחרות ו/או לסחוט את היריב עם מידע כזה או אחר.
כופר – מושג שנכנס לחיינו בעשור האחרון ונועד לנעול קבצים וגישות עד אשר משולם ערך גבוה מדי של מטבע וירטואלי.
טרור – מתקפות טרור המתרחשות ברמת הסייבר מפילות מערכות מחשוב ואוספות מידע שיכול להיות כחומר ביד היוצר.
מניעים עוינים אחרים – כגון גניבת מידע, סחר במידע וכל שימוש לרעה שיכול להתקיים כאשר האקרים שמים ידם על מידע רב ערך.
אולי הסיבה העיקרית – אבטחה דלילה או לא עדכנית על מערכות מחשוב ומערכות מידע המאפשרות פריצה וחדירה למידע הרגיש.
השאננות שבמחשבה כי תוכנת אנטי וירוס פשוטה תצליח להגן על המידע שבמחשבי החברה לטווח הארוך.
עובדים לשעבר המחפשים להתנקם בחברה (נדיר אבל קורה לצערנו) באמצעות הפצת מידע פנימי חסוי שאינו מאובטח כראוי.
מהי אבטחת מידע בענן
אבטחת מידע בענן מאפשרת חסימה של גורמים עוינים מכניסה למערכות המידע ומניעת פריצות. שירות זה מתקיים הודות לעדכניות תוכנות האבטחה והחומרה המקושרות לאותם שרתי ענן אשר בהם מאובטח המידע.
היות ושרתי הענן מנוהלים באופן שוטף ע"י חברות שזהו עיקר עיסוקן, נושא אבטחת המידע מאוד קריטי ומרכזי בניהול המידע על גבי שרתי הענן על מנת לשמור אותו ככל הניתן עבור כלל החברות המשתמשות בשירותים אלה ולהבטיח את המשך קיומן כחברות המספקות שירותי אחסון בענן.
אבטחת מידע בענן כוללת בין השאר עדכון של תוכנות וחומרות המתפקדות על תקן חומת אש, הגנת סיסמה בכל הנוגע לגישה למערכות של כל אחת מן החברות המנהלות את המידע על גבי שרתיהן ועוד וכל זאת בתקן המחמיר ביותר המתעדכן בכל עת. עדכון זה מונע כניסת גורמים לא רצויים אל מערכות המידע, גם אם לא מדובר בארגונים עוינים אלא רק באדם פרטי שאינו שייך לחברה מבחינה ארגונית.
אבטחת מידע בענן כוללת בין השאר זיהוי באמצעות מערכת ניטור ובקרה של כל תנועה למאגרי המידע, בין אם תנועה מורשית ובין אם לא. כמובן שהתנועה הלא מורשית מיורטת במיידית, מה שלא ניתן לומר במאת האחוזים כשמדובר במחשבי חברה ולא בענן.
חסכון בעלויות לצד הגנה מקסימלית – אבטחת מידע בענן כרוכה בעלויות זה נכון, אך יחד עם זאת העלויות זניחות לעומת העלויות הנדרשות במקרה של פריצה למאגרי המידע. בנוסף לכך, עלויות אחסון אבטחת מידע וסייבר בענן זולות משמעותית מניהול אבטחת מידע בתוככי החברה במחשבים המקומיים ו/או בשרתים מקומיים הדורשים הרבה מעבר לעדכוני תוכנה וחומרה מעת לעת. השיקול פה הוא לחלוטין עלות מול תועלת והתועלת כאן גוברת חד משמעית על העלויות.
שליפת מידע מענן
שירותי אבטחת מידע בענן מאפשרת שליפה מהירה של המידע המוצפן בה (כמובן אך ורק עם הגישה המתאימה) ושימוש במידע הזה בדיוק לצורך המקורי שלשמו הושם והוצפן בשרת הענן. שימוש זה הנו לרוב שימוש יומיומי שוטף המאפשר עדכון של המידע וניהולו ללא מפרע וללא שימוש בכלים מקומיים
בניגוד לשימוש בשרת מקומי, שימוש בשרתי ענן מאפשר גיבוי בענן לעסקים, אחזור ושחזור של המידע בכל רגע נתון וללא המתנה ליום מסוים לביצוע גיבוי ו/או המתנה ארוכה עד אשר המידע מוצג בפועל.