המונח IT מתייחס לטכנולוגיות מידע והינו תת קטגוריה בכלל שירותי המחשוב בכל ארגון. למעשה, במהלך שני העשורים האחרונים, כל המידע הארגוני עובר לרשת ואט אט מחליף את הניירת המצטברת לאורך השנים. פירוש הדבר הוא שכל מה שאפשר להדפיס על נייר יכול למעשה לעבור ברשת האינטרנט, עובדה שמייתרת את השימוש בנייר בהרבה מאוד מובנים ארגוניים. לדוגמא: הפקת משמכים חשבונאיים ללקוחות, תעודות משלוח ובכלל ניהול המחסן כיום נעשה כמעט לחלוטין באופן ממוחשב פתרונות it.
עם מעבר המידע לרשת, נוצר הצורך לשמר אותו, לנהל אותו בצורה יעילה ונכונה והכי חשוב לשמור עליו ברשת, משום שגם אם הכל מוצפן תמיד תוכל להיות גישה אליו אם לא מנהלים אותו נכון מבחינה אבטחתית.
כלומר, יוצא מזה ששירותי IT למעשה כוללים ניהול מידע וידע בארגון, ייצור מידע, אחסונו של המידע באופן נכון ויעיל, שימוש נכון במידע, גיבויו ושחזורו במידת הצורך. פשוט? לא בדיוק.
ניהול המידע כחלק משירותי פתרונות it
כל ארגון מרגע הקמתו מייצר מידע באופן שוטף. המידע הזה מאוחסן במחשבי הארגון ועובר בין עובדי הארגון ו/או סביבתו בהתאם לרלוונטיות שלו, הן מבחינת הגדרת תפקיד, הן מבחינת סיווג המידע והן מבחינת העבודה השוטפת. ניהול המידע למעשה כולל הצפנתו באופן בטוח בשרתי הארגון ובמחשבים, העברתו בצורה בטוחה הן לרשת הארגונית והן מחוצה לה, תיוקו במערכות המחשוב, אחסונו, גיבוי של המידע באופן שוטף והיכולת לשלוף אותו במידת הצורך ולאחזר אותו.

אבטחת המידע
צאו מנקודת הנחה שכל המידע שעובר במחשביו של ארגון מסוים, כל ארגון למעשה, חשוב לארגון עד כדי קריטי. נכון, קיימים סוגים שונים של פיסות מידע, חלקן יזיקו פחות אם ידלפו החוצה אך חלקם יזיקו יותר…הרבה יותר. קחו לדוגמה ריגול תעשייתי שכבר מזמן עבר את גבולות הסייבר ומנוהל לעיתים קרובות ע"י ניצול פרצות באבטחת המידע והסייבר על מנת לדלות מה שרק אפשר. כבעלי ארגון, לא תרצו שמידע חשוב אודות פיתוחי המוצרים או השירות שלכם ידלוף למתחרים ויותיר אתכם מאחור.
דוגמה נוספת – מדי פעם מתרחשת מתקפת סייבר המנוהלת ע"י חבורה של טרוריסטים אינטרנטיים בעלי אינטרס כזה או אחר. נכון, זה נדמה כאילו זה לא קורה כל יום כי לא מדברים על זה יותר מדי למעט במקרים הקשים יותר, אבל תתפלאו לשמוע שכל כמה דקות מתרחשת פריצה למערכות מידע. אם יש חורים בניהול מערכות המידע בעסק שלכם, הם רק יחכו לפורצים שידעו למצוא אותם.
דוגמה שלישית, למרות שכבר הבנתם את הרעיון – וירוס כופר. וירוס הכופר הידוע לשמצה יכול להיכנס למערכות המידע בכל דרך אפשרית כולל "התמימות" שבהן (קובץ במייל כביכול ממייל מוכר, באנר באתר וכו'). פרצות אבטחה יאפשרו לוירוס לחדור למחשבי הארגון ולנטרל כל מידע הנמצא בהם עד אשר תיענו לדרישות הפורצים ותשלמו כופר לא מבוטל (ראו מקרה "שירביט").
לכן, גם אם הארגון שלכם לא עוסק ברמות ביטחוניות (ועל אחת כמה וכמה אם כן), חובה עליכם לאבטח כל פיסת מידע העוברת ברשת הארגונית שלכם ועוד יותר כאשר מדובר במידע המגיע מהרשת החיצונית. חומות אש, רשת VPN, קבצים מוצפנים, כניסה מוצפנת לרשת, הגבלת גישה לרשת ולקבצים מסוימים, הגבלת גישה לאתרים מסוימים ועוד שלל דרכים שיצמצמו את ההזדמנות לדלות ממחשבי הארגון מידע שעלול לגרום להרבה מאוד בעיות אם יזלוג החוצה ו/או יאבד.
פתרון תקלות רשת – פתרונות it
כחלק מהשירות שהנקרא פתרונות IT יש צורך לטפל ברשת האינטרנט של הארגון על בסיס שוטף. ניטור חיבורים, תעבורה תקינה, ציוד תקין, תוכנות וחומרות מעודכנות ומשודרגות וכו' ולדאוג שהכל עובד כשורה. ארגונים גדולים לרוב מעסיקים אגף שלם שעוסק רק במתן פתרון תקלות רשת ו-IT וארגונים רבים נעזרים בשירותי מיקור חוץ על מנת לחסוך בעלויות. 4
פתרון תקלות רשת שוטף הינו בגדר חובה היות וכאמור, כל עבודתו של כל ארגון מבוססת על מידע רב שעובר ברשת וכל תקלה ולו הקטנה ביותר עשויה לשבש עד מאוד את עבודתו של הארגון.